dissabte, 2 d’abril de 2011

DEMOSTRACIÓ AQUAREL·LA
Avui dia 29 de març a la tarda, un grupet de persones que ho varem demanar, a l’Aula d’Art del Casal de Cultura, hem tingut el goig de poder veure l’aquarel·lista de Matadepera Júlia Cabeza en acció.
Tots coneixem i admirem els seus quadres, el seu estil personal, la seva composició simple i agradable, la seva pinzellada fresca i segura; qualsevol cosa que tingui per casa és un bon tema per pintar, una tassa de cafè al costat d’un raïm, el peix que ha comprat per dinar, dos boixacs, una rosa, unes pomes...
I veure com ho pinta, és una delícia, sense gens de dibuix previ, o algunes vegades només un suau esbós per situar els objectes, però al moment, agafa un pinzell ample, carregat d’aigua i una mica de color ocre i gris payne, amb això tapa una bona part del blanc del paper i ja comença a pintar els objectes; a vegades sobre el paper sec, a vegades sobre mullat, els efectes son molt diferents ; en mullat els colors es barregen els uns amb els altres, i  els efectes son imprevisibles.


La Júlia treballa de forma ràpida, segura del que està fent; contínuament està barrejant colors, cada objecte té una gran quantitat de colors i de matisos, al mateix temps que va pintant, reserva petites zones de blanc, que seran les parts brillants  dels objectes. Treballa també amb el mànec del pinzell per fer petits detalls, tronquets, les espines de les roses, els nervis de les fulles... això ho fa amb pintura si on ha de pintar el paper està sec, o sense pintura si el paper és  moll, només fregant la punta del mànec del pinzell per sobre la pintura, treu ratlles d’un color més intens.  Finalment pinta les ombres dels objectes  i repassa si hi ha res que vulgui modificar.

Ha estat un plaer poder veure com treballa la Júlia i les tècniques que fa servir; tota una lliçó de professionalitat. Júlia, moltes gràcies!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada